DESIGN OF A NEW MONO-BRAND SHOWROOM

Milano . MI

04 . 2017

The project for the showroom in Milan consists in a partially hypogeum exhibition space, located underneath an historical building in the heart of the city. The access has been newly set-up through a recessed patio in the courtyard pavement, which hosts the new stairway that leads to the showroom below. This morphological operation modifies the ground floor of the external area, emphasizing the entrance and inviting the visitor to descend. The resulting basement patio has therefore transformed into a small garden, a formal filter between the public space and the more intimate and welcoming internal showroom.

 

Inside, the intervention aims to retain and enhance the morphology of the existing, by minimal use of materials and furniture. The exhibition space results essential and refined, thanks to the controlled employment of materials that accentuate the contrast between walnut furniture, warm and colour-charged, and cold surfaces of walls and floor, entirely cladded with Agglotech concrete agglomerate slabs.

 

The brand’s bags are displayed onto 3mm thick metal shelves attached to the Agglotech walls, which act as neutral background that enhances the items, while the custom designed furniture operate as architectural devices that define and order the internal spaces.

 

The central room consists of a long open space, featured by the presence of the false ceiling, composed of wood triangle-shaped listels. The structure is retreated from the perimetral windows in order to allow light to overwelmingly enter the space and make it visible from the courtyard outside.

 

 

Piazza Guglielmo Marconi 60/2

Stra  -  Venezia  -  Italy

info@midearchitetti.it 

 

Via Archimede 10

Milano - Italy

info@midearchitetti.it 

 

303 60th Street,

New York, NY 10022

+1 (929) 250-5277 

 

© MIDE 2017

Questo sito web fa uso di cookies. Si prega di consultare la nostra informativa sulla privacy per i dettagli.

OK